Voor de gemeente Gorinchem heeft Nieuwesteeg Advies een haalbaarheidsonderzoek voor een startersgebouw uitgevoerd. De gemeente Gorinchem wilde het ondernemersklimaat in de stad stimuleren door een startersgebouw te realiseren waar ondernemers uit de stad en uit de wijk zich niet alleen thuis voelen maar ook inspiratie, faciliteiten en ruimte vinden voor toekomstige groei.

Het onderzoek was een combinatie van field- en deskresearch. Er werd contact gelegd met belangrijke organisaties die zich bezighouden met de gevestigde en startende ondernemers in de stad, zoals de Kamer van Koophandel, Syntens en ondernemersorganisaties. Het doel van het contact was het opzetten van een netwerk van starters, bepalen van het draagvlak, het onderzoeken van mogelijke (financiële) coalities en het opsporen van potentiële kandidaten voor het startersgebouw.