Straatmanagement

De aanloopstraten naar het centrum vervullen een aparte positie in het winkellandschap. Hier vindt men nog unieke winkels die aanvullend zijn op het aanbod in de binnenstad. Er zijn winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar ook bijzondere speciaalzaken die consumenten uit de stad en uit de regio graag bezoeken. De eigenaar van deze speciaalzaken staat vaak nog zelf in de winkel. Het huurniveau in aanloopstraten biedt kansen aan startende ondernemers en nieuwe concepten.

De winkelfunctie van de aanloopstraten staat echter onder druk. Grootschalige winkelcentra en de toenemende invloed van internetaankopen maken een herbezinning op de positie en branchering van deze straten noodzakelijk.

Nieuwesteeg Advies zet met partijen in op verbetering van de branchering en de veiligheid, het beheren en invullen van leegstand en op het aantrekken van nieuwe (startende) ondernemers.

Lintenmanagement Korvel en Besterd (heden)

Lintenmanagement Korvel en Besterd (heden)

De Kamer van Koophandel Brabant, de ondernemersverenigingen ‘Korvel Vooruit’ en ‘Besterd’, de Ondernemersfederatie Tilburg en de gemeente Tilburg hebben besloten de handen ineen te slaan om de oude winkellinten Korvel en Besterd te verbeteren. Namens de genoemde...

Lees meer
Straatmanagement Haagdijk (2010)

Straatmanagement Haagdijk (2010)

Het Retail Platform Breda heeft Nieuwesteeg Advies aangesteld als straatmanager voor de Haagdijk. De Haagdijk is een belangrijke aanloopstraat naar de binnenstad van Breda. Een straat met een unieke mix aan winkels en bedrijvigheid. Helaas staat de winkelfunctie van...

Lees meer